Date

sep 08 2023
Expired!

Time

20:00 - 21:30

Labels

MUSIK

New Jungle feat Rasmus Lyberth

I Forbindelse med Jazznæs festivalen byder Torup Musikforening 8. September kl. 20 på koncert i Mejeriet i Torup Torupvejen 135 b

Dørene åbnes en time før koncerten.

Let forhøjede billetpriser. Entré 250 kr. 200 kr for medlemmer

 

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og Kulturelt samråd i Halsnæs kommune

Line up:

Rasmus Lyberth:             vokal

Pierre Dørge:                    dirigent og guitar

Gunnar Halle:                  trompet

Jakob Mygind:                  saxer

Anders Banke:                 klarinetter og saxer

Kenneth Agerholm: trombone

Irene Becker:                                          piano

Thommy Andersson:                            bas

Ayi Solomon:                                         perkussion

Martin Andersen:                                 trommer

”Stor musik skabes af dem, som er villige til at lade den øjeblikkelige inspiration styre udviklingen. NJO er mestre i den kunst “(citat: Niels Christensen, Jazzspecial)

D.8.september bliver der en unik chance for at høre det sprudlende New Jungle Orchestra med den karismatiske grønlandske sanger Rasmus Lyberth i Mejeriet i Torup

Rasmus Lyberth har turneret internationalt og i Danmark igennem hele sin lange karriere – og har fortryllet publikum med sin sang. Han har markeret sig stærkt med en lang række af udgivelser og har igennem årtier sunget sig ind i menneskers bevidsthed langt ud over sit grønlandske hjemlands grænser.

Rasmus Lyberth og New Jungle Orchestra optrådte for første gang sammen under Copenhagen Jazzfestival 2022 i Haveselskabets Have, og det blev en koncert, hvor musikerne med publikum var ved at “lette fra scenen” sammen med Rasmus og hans karismatiske sang, improvisationer og shaman-sang oven på de sejeste NJO-grooves med Duke Ellington og Carl Nielsen og Pierre Dørge.

Niels Christensen skrev om koncerten i Haveselskabets Have:

“…Lyberths store stemme og ubetvingelige lyst til at synge er aldeles betagende. I selskab med NJO var han tydeligvis i sit rette element. Med en nærmest lysten backing af den store solist kunne jeg ønske mig et permanent samarbejde. Da koncerten blev afsluttet med en inderlig og stærk følelsesmæssig udgave af Solen er så rød, Mor var jeg helt solgt. Stor musik skabes af dem, som er villige til at lade den øjeblikkelige inspiration styre udviklingen. NJO er mestre i den kunst.”