Om MEJERIET

Baggrund

I 1999 købte Billedhugger Preben Boye og Pia Kai-Sørensen det tidligere Andelsmejeris bygning i Torup og etablerede sig der, med showroom, og værksted.

Efter at Mejeriet blev nedlagt som mejeri i 61  blev det benyttet som maskinværksted for Jørgensen og Nielsen; Jørnilds Maskinværksted i nogle år og derefter blev det udlejet til ” Courage” tekstilkunstnerne Ruth og Jesper Fabricius, ”Courage”  flyttede til Århus og Preben Boye, der arbejdede i kunstnerhuset i Frederiksværk manglede noget mere plads til sine store granitskulpturer, hvorfor det var et ideelt sted at etablere sig.

Preben Boye arbejdede her til sin død i 2014 hvorefter Pia Kai-Sørensen på foranledning af det lokale råd ”Torup Ting” gik i gang med at organisere koncerter i den smukke Mejerihal hvor koncerterne bliver smukt flankeret af Preben Boyes skulpturer og store planter doneret af gæster i Mejeriet.

 

I 2016 Der blev dannet en musikforening, der især byder på Jazz og verdensmusik.

Udover koncerter danner Mejeriet nu også ramme for udstillinger, foredrag, workshops, og forskellige events. I bygningen er der også et atelier hvor Marinemaleren og musikeren Johannes Møller arbejder og en lille butik med silkekjoler af Tone Barker.Flora Fabula holder Blomsterworkshops og Papir Lampe Workshops jævnligt.

"Et smukt og atmosfærerigt spillested, godt publikum, god modtagelse, mad, akustik og lydmand."
Simon Spang Hanssen
Musiker