Date

maj 07 2023
Expired!

Time

20:00 - 23:00

AYOM om MIGRATION, FRIHED OG POESI.

Torup Musikforening præsenterer AYOM  

AYOM om MIGRATION, FRIHED OG POES.

Koncerten støttes af Kulturelt samråd i Halsnæs kommune og Statens musikråd.

Ayom er et multikulturelt band, bestående af medlemmer fra Italien, Brasilien, Grækenland og med den brasilianske sanger og percussionist Jabu Morales i centrum.

Jabu Morales (BR): stemme, slagtøj; Alberto Becucci (IT): acordeon; Timoteo Grignani (IT): slagtøj; Walter Martins (ANG): slagtøj; Ricardo Quinteira (ANG): guitar; Francesco Valente (IT): bas

Deres navn, Ayom, refererer til “Musikkens Herre”, som i afro brasiliansk mitologi (Candomblè) eksisterer i tamboren og lærte mennesker at spille musik og synge.

Ayom er musikalske søfarende, der krydser det sorte Atlanterhav fra Brasilien til Angola og Kap Verde med en udpræget middelhavsidentitet.

“Deres lyd er en blanding af brasilianske, tropiske, afrolatinske og afrolusianske lyde spillet med Irresistible svinge, som tropisk sol, der trænger igennem grå skyer”. Ayom blander århundredgamle traditioner med det sorte og rytmiske sprog fra lusophone-kulturer, og sørger for en hæsblæsende og spirituel rejse gennem den afrikanske diaspora. Således blomstrer musikalitet nomadisk, dybtgående, provokerende og dansende, hvor tradition og forurening, mand og kvinde, poesi og energi, glæde og engagement sameksisterer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *