Date

okt 15 2022
Expired!

Time

20:00 - 23:00

Flamenco aften

Medvirkende

Sofía Castro – dans

Juan Murube – sang

Marianne Holmboe – sang

Poul J. Knudsen – guitar

Jens Viggo Fjord – guitar

I år fejres 100-året for historiens første flamencofestival, Concurso de Cante Jondo de Granada, afholdt i Granada og arrangeret af en gruppe af byens kunstnere og intellektuelle.

Festivalen markerede en ny tid for flamencoen især takket være digteren Federico García Lorca, som i forbindelse med festivalen skrev flamencodigte og foredrag, der på sigt løftede flamencoen fra at være et lokalt fænomen til at blive en universal kunstart, anerkendt og beundret af kulturpersoner verden over.

Aftenens arrangement vender blikket mod de hektiske dage i Granada op til festivalen og indledes af en introduktion til denne unikke tid i sydspansk kulturliv og til Lorcas særlige betydning for flamenco.

Efter speechen tager musikken over med et fængslende Lorca-program. Først med nogle af de sange, der blev sunget på festivalen tilbage i 1922, fremført Sevilla-sangeren Juan Murube og derpå en perlerække af flamencosange med tekster af García Lorca, som store sangere som Camarón de la Isla og Manzanita gjorde til klassiskere, og flamencodanse med den virtuose danser Sofía Castro i front, hvor Lorcas magiske univers kommer til udtryk gennem et netværk af flamencodansens fængslende figurer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *