Date

nov 03 2023
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Pris

DKK 175

Gabor Bolla

Torup Musikforening præsenterer

Gábor Bolla Quartet

I Mejeriet i Torup Torupvejen 135 b

Line up:

Gábor Bolla Sax  

Zier Romme Piano

Daniel Franck  Bas og

Cornelia Nielsson på trommer

Verden i dag er fuld af saxofonister, der kan spille hurtigere end meget hurtigt. Det kan Gábor Bolla sådan set også, men i hans tilfælde er der altid en bomstærk musikalsk idé bag det, han gør. Der er aldrig tale om banal show off, og når han spiller sit helt originale arrangement af f.eks. Thelonious Monk’s Wee See, kan man lugte flere Monk-tenorer i bagagen; selvfølgelig Coltrane og også Charlie Rouse, men navnlig ”The Little Giant”, Johnny Griffin. På Ellis Marsalis’ fine men meget hurtige sang Swingin’ at The Haven sejler han imponerende originalt fra det ene overraskende improvisatoriske indfald til det næste.

Med sig til Koncerten i Torup Musikforening har han Zier Romme på piano, som vi længe har håbet ville komme til Torup, Daniel Franck på bas, som før har gæstet Mejeriet og ikke mindst den skønne Cornelia Nielsson på trommer. November har da nogrt at byde på med den kvartet. Vi glæder os.

Gabor Bolla blev født i 1988, Budapest. I en alder af ti begyndte han at spille klarinet, som tolv år vandt han førstepræmien i de nationale musikskolers konkurrence i Ungarn. Han tog saxofonen op i 2003, samme år som han kom til semifinalen i World Saxophone Competition på Montreux Jazz Festival. I 2004 modtog han Hans Koller Prisen som “Årets Talent” i Østrig og i 2005 vandt Bolla-kvartetten både Grand Prix og Prix du Public på Avignon Jazz Festival i Frankrig. I 2006 vandt han Hans Koller-prisen – “New York Stipendium”. Siden 2014 har han haft base i København. Hans stil er dybt påvirket af giganterne be-bop og hard-bop, selvom han kombinerer sine påvirkninger fra direkte og moderne jazz, ungarsk sigøjnermusik og klassisk musik. Den nu 33-årige saxofonist og bandleder har etableret sig som en af de mest betydningsfulde stigende stjerner på scenen. I løbet af det sidste årti har han arbejdet med Kirk Lightsey, Albert “Tootie” Heath, Gary Peacock, Alvin Queen, Randy Brecker, Jimmy Wormworth, Mike Stern, Billy Drummond, Robert Hurst, Alex Riel, Jesper Lundgaard og mange flere.–

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *