Date

jul 02 2023
Expired!

Time

15:00 - 17:00

Michael Sunding og Peter Hansen spiller Carl Nielsen

Michael Sunding og Peter Hansen spiller Carl Nielsen

Torup Musikforening byder på eftermiddags koncert Torupvejen 135 b i Mejeriet.

Entre 175 og 150 kr fr medlemmer. Billetter købes på www.mejerietitorup.dk

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/drhydwtuat

Koncerten støttes af Kulturelt Samråd i Halsnæs kommune og Statens musikråd.

Michael Sunding på Piano og Peter Hansen på kontrabas  spiller Carl Nielsen med jazz-feeling ”Unikt, elegant, finurligt, legesygt, raffineret, stemningsfuldt, inderligt”

Sammen har de, i samarbejde med komponist Michael Milo Jørgensen, indspillet albummet

”Overgang”, der udkom i november 2022 – og hvor man tydligt mærker deres fortættede kammer-duo spil

Sundings nænsomt krydrede arrangementer kombinerer Carl Nielsens musikalske poesi med jazzens små skæve vinkler og frække fantasier. Det er klassisk klangfuld og hjertevarm musik med højt til himlen og rødderne dybt plantet i den Skandinaviske muld.

Mærk stemningerne fra livet, der leves – fra den lyse tid med de lange, lune sommeraftener og klangen af det udadvendte og ubekymrede – videre ind i den mørke tid med eftertænksomhed og melankolsk dybde over til forårets spirende optimisme.

Dette projekt har ligget og luret mange år i ørerne på pianist Michael Sunding – i virkeligheden helt tilbage fra første gang han som ung hørte Jan Johanssons plade ”Jazz på Svenska” med svenske folkemelodier. Meget menneskeligt og musikalsk vand er løbet i åen siden, og med denne udgivelse vender han hjem med den nødvendige ballast til at hylde sit danske og nordiske fundament.

Med sig har Sunding den eminente kontrabassist Peter Hansen, der med sin kærlighed til den

folkemusikalske indfaldsvinkel til jazzen er den perfekte duo-makker til dette. Som efterspurgt

musiker har han blandt meget andet spillet i Jørgen Emborgs grupper, med svenske jazzkoryfæer som Putte Wickmann og Arne Domnéus foruden hans egen fusionsgruppe Dreamcatcher 3.0.

Duo-formatet med flygel og kontrabas er en skøn størrelse med stor bevægelsesfrihed, plads til luft mellem anslagene, ping-pong mellem de to musikere og en intens oplevelse af nærvær, som kan mærkes hos tilhørerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *