Date

feb 08 2024
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Pris

DKK 175

Thomas Fonnesbæk og Justin Kauflin

 Torup musikforening,byder, som en del af Jazznæs og Copenhagen Vinterjazz på skøn koncert med den verdenskendte og anmelderroste pianist Justin Kauflin og den danske, internationalt kendte og ekvilibristiske bassist Thomas Fonnesbæk, som danner parløb i denne duo. Justin Kauflin er 32 år, et musikalsk vidunderbarn og derudover også blind. Thomas Fonnesbæk, der er bassist, og komponist, har længe været et af de helt store navne på den danske jazzscene, som er godt i gang med en international karriere. Der er kort sagt lagt op til en ekstraordinær koncertoplevelse i Torup musikforening 

koncerten støttes af Kulturelt samråd i Halsnæs kommune og Statens kunstfonds musikråd.

Line up:

Thomas Fonnesbæk bas & Justin Kauflin piano.:

Sted: Mejeriet i Torup Torupvejen 135 b 3390 Hundested

Thomas Fonnesbæk har tidligere lavet duoalbums med Ole Kock Hansen og Sinne Eeg. Nu er bassisten Thomas Fonnesbæk sammen med det amerikanske stortalent Justin Kauflin, som han mødte første gang i 2015. Mødet med den unge pianist satte dybe spor. De fandt frem til mange ligheder på tværs af kulturer. De fandt også hurtigt ud af, at de har den samme neurologiske evne, nemlig at kunne se lyde som farver inde i hovedet. En evne der kaldes synæstesi eller Synesthesia.

Thomas Fonnesbæk har skrevet 5 af pladens 10 numre. Panic Attack er et teknisk krævende nummer, hvor begge musikere spiller sig helt ud. Det er i det komplicerede samspil, at man fornemmer hvor særligt det musikalske forhold mellem Kauflin og Fonnesbæk er. De presser og lytter på hinanden.

Det er selvfølgelig nærliggende at sammenligne Fonnesbæk med Niels Henning Ørsted Pedersen, hvor Fonnesbæk i samme grad sætter sig selv og sit spil på kanten. Det er virtuost og melodisk vellydende. Han er ofte i spidsen med pianoet som backup. Kauflin er inde under Fonnesbæks basspil og fanger hurtigt, det som Thomas Fonnesbæk vil. Det kan bl.a. høre i den mesterlige udgave af Oscar Petersons Nigerian Marketplace. Kauflin er uden tvivl en stjerne in spe. Oscar Peterson har sat sit præg på den unge blinde pianist, der bl.a. byder ind med den smukke ballade Skybound.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *